Bijtelling berekenen Stocklease

Bereken eenvoudig en snel uw bijtelling op onze lease occasions

Voor volledig elektrische auto’s geldt per 1 januari 2022 een bijtellingspercentage van 16% over de fiscale waarde van de auto tot € 35.000. Voor het bedrag boven de € 35.000 geldt een bijtellingspercentage van 22%. De calculator houdt rekening met de nieuwe bijtellingsregels en geeft de netto kosten die u betaalt voor uw leaseauto.

Bijtelling berekenen

Kosten per maand

StockLease biedt u:

  • Direct rijden
  • Flexibele looptijden
  • Lage leasetarieven
  • Modellen met lage bijtelling
Bekijk direct ons aanbod
En rij binnen enkele dagen weg in jouw nieuwe auto. Kies uit ons ruime aanbod van aantrekkelijk geprijsde ex-leaseauto's, met vaak nog een gunstige bijtelling voor de komende.

Uw elektrische leaseauto privé rijden? Let dan op!

Rijdt u momenteel in een auto van de zaak die u alleen zakelijk rijdt (zonder bijtelling dus) en overweegt u een overstap naar een elektrische auto? Let dan op het volgende: Als u gedurende het jaar voor een nieuwe leaseauto kiest en deze ook privé wilt gaan rijden (als gevolg waarvan u dus bijtelling gaat betalen), dan moet alsnog bijtelling worden betaald voor de voorbije maanden over de cataloguswaarde van uw vorige auto (meestal 22%). Ook al is deze niet privé gebruikt.

Deze starre fiscale maatregel geldt al jaren maar wordt relevanter nu veel leaserijders de overstap overwegen naar een elektrische auto en sneller geneigd zullen zijn deze ook privé te gaan rijden vanwege de lagere bijtellingspercentages.

Er zijn twee momenten waarop er “kosteloos” kan worden overgestapt: op 1 januari of bij een wisseling van werkgever. Dit zijn namelijk de momenten waarop een verklaring over privé gebruik kan worden ingeleverd.

Heeft u een auto van de zaak die u buiten de bijtelling houdt en wilt u toch gedurende het jaar overstappen naar een elektrische auto? Dan kunt u deze extra kosten alleen voorkomen door de elektrische auto tot aan 1 januari niet privé te gaan gebruiken.